Welke vloer is geschikt voor de badkamer? 

De keuze is reuze, wat vloeren betreft. Bent u van plan om een nieuwe vloer te kopen? Dan herkent u dit vast. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten, merken, collecties, structuren en ga zo maar door. Daarbij komt dat niet elke vloer geschikt is voor elke ruimte. Neem nou de badkamer, de vloer die hier gelegd wordt, moet namelijk wel tegen water kunnen. Welke vloeren zijn geschikt voor de badkamer? Dat leest u hier. 

Vloer badkamer

Waar op letten bij het kiezen van de een vloer voor de badkamer? 

Wanneer u op zoek bent naar een vloer voor uw badkamer is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Ten eerste moet de vloer waterbestendig zijn. De vloer wordt hoe dan ook nat en dat is in een badkamer ook moeilijk te voorkomen. Kinderen die spetteren in bad of de douchekop die net de verkeerde richting op staat.  

Ten tweede is optimaal comfort in de badkamer belangrijk. Dit is de plek waar u zich even terug kunt trekken, een momentje voor uzelf kunt hebben. Waar u een heerlijk bad kunt nemen of onder een heerlijke douche kunt gaan staan. Zorg er daarom voor dat de vloer bijvoorbeeld in combinatie met vloerverwarming gelegd kan worden. Een vloer met een warme tint zorgt voor een warme sfeer in uw badkamer.  

Ten derde is het belangrijk dat de vloer tegen krassen en vlekken kan. Denk bijvoorbeeld aan zand wat op de badkamervloer terechtkomt na een dagje strand of een sportieve mountainbiketocht door het bos.  

4 geschikte vloeren voor in uw badkamer 

We hebben een aantal vloeren op een rijtje gezet die geschikt zijn om te leggen in uw badkamer.  

Kurkvloer voor in uw badkamer 

Het is waarschijnlijk niet de eerste vloer waar u aan denkt voor in de badkamer, toch is het mogelijk. De Naturo kurkvloer is over te leggen en overal op zijn plaatst. Zo ook in de badkamer. Kurk heeft waterbestendige eigenschappen en zorgt voor een warme, stille en watervaste vloer. Enkele voordelen van een kurkvloer: 

Lees hier meer over onze kurkvloeren.

Lees meer

PVC / Vinyl: geschikt voor elke ruimte 

PVC wordt gemaakt van kunststof en is daarom uitermate geschikt als badkamervloer. PVC vloeren zijn in verschillende patronen te verkrijgen, waardoor gemakkelijk andere soorten vloeren nagebootst kunnen worden. Enkele voordelen van PVC-vloeren: 

Daarnaast is PVC / Vinyl: 100% waterbestendig 

Vinylvloeren en PVC vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Onze vinylvloeren zijn waterbestendig en afgedicht met een toplaag. Deze laag zorgt ervoor dat de vloer beschermd is tegen krassen en vuil. Ideaal voor in de badkamer. Meer voordelen: 

Lees hier meer over ons PVC/ Vinyl vloeren

Lees meer

Betondesign als badkamervloer 

Betondesign is op het moment een echte trend op het gebied van vloeren. De vloer kan geleverd worden met een waterdichte coating, waardoor deze geschikt is om in uw badkamer te leggen. Deze vloer geeft uw badkamer een stoere uitstraling.  

Waarom u moet kiezen voor een betondesign vloer voor in uw badkamer: 

Lees hier meer over onze Betondesign vloeren.

Lees meer

 

Wilt u advies op het gebied van badkamervloeren? Of benieuwd naar onze verschillende mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op! 

Contact opnemen

 

Stel uw vraag aan Naturo Vloeren

Wij streven er altijd naar om binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

 

 

naturo icon