Kurkvloer voor in jouw woning

Kurkvloeren van Naturo Vloeren in Groningen zijn van de hoogste kwaliteit en met de professionele verwerking van dit natuurproduct heeft u de prachtigste vloer waarvan u jaren kunt genieten.

kurkvloeren

Waarom een kurkvloer?

De kurkvloer is gemaakt van schors van kurkeiken. Deze schors wordt, zonder de boom te beschadigen, geoogst en vervolgens verwerkt tot kurk. Dit elastische materiaal is duurzaam, isolerend en flexibel. Dit is ook waarom het zo comfortabel is voor je voeten. De look is ook uniek, wat ze erg populair als vloer maakt.

Een kurkvloerbedekking kan een kamer ook een mooie en unieke uitstraling geven. Een kurkvloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor de vloer goed aansluit bij de rest van het interieur. Het heeft ook een natuurlijke isolerende werking die de warmte binnen houdt in de winter en koel in de zomer.

Kurkvloer in verschillende ruimtes

Kurkvloeren zijn zeer veelzijdig en kunnen in verschillende ruimtes worden gebruikt vanwege hun duurzaamheid, warmte en unieke uitstraling. Hier zijn enkele voorbeelden van de verschillende ruimtes waarin je een kurkvloer zou kunnen leggen:

Kurkvloer woonkamer

De woonkamer is een van de meest voorkomende plaatsen waar kurkvloeren worden gebruikt vanwege hun comfort en uitstraling. Kurkvloeren zijn zacht en warm, waardoor ze perfect zijn voor gezellige avonden op de bank. Bovendien zijn ze ook geluiddempend, wat betekent dat ze het geluidsniveau in huis verminderen. 

Kurkvloer slaapkamer

Kurkvloeren zijn ideaal voor slaapkamers vanwege hun zachtheid en warmte. Ze zijn ook slipbestendig en houden stof en allergenen op afstand, wat goed is voor mensen met allergieën. 

Kurkvloer keuken

De keuken is een ruimte waar de vloer vaak nat wordt. Kurkvloeren zijn vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken, wat ze ideaal maakt voor deze ruimte. Ze zijn ook slipbestendig en dempen het geluid van voetstappen. 

Kurkvloer badkamer

Kurkvloeren zijn bestand tegen vocht en schimmel, wat ze ideaal maakt voor badkamers. Ze zijn ook slipbestendig en gemakkelijk schoon te maken 

Voordelen van kurkvloeren 

Er zijn veel redenen waarom iemand voor een kurkvloer zou kunnen kiezen. Hieronder staan een aantal redenen waarom dit een slimme keuze zou kunnen zijn:  

Veelgestelde vragen over kurkvloer 

Wat is een kurkvloer?

De naam zegt het al, een kurkvloer is gemaakt van het natuurlijke product kurk. Kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkeik en is een elastisch materiaal. De kurkeik groeit voornamelijk in Portugal en buurlanden. Wanneer de kurkeik 25 jaar oud is, wordt iedere 9 jaar de schors geschild. De schors wordt verwerkt tot kurk. Het duurt 9 jaar voordat de schors van de kurkeik weer geschild kan worden. Doordat de boom niet gekapt, maar geschild wordt, is kurk een milieuvriendelijk product. 

Wat kost een kurkvloer?

De prijzen van een kurkvloer kunnen variëren per vierkante meter, afhankelijk van verschillende factoren. De kwaliteit van de kurk is bijvoorbeeld van invloed op de prijs. De installatiekosten kunnen ook aanzienlijk variëren, afhankelijk van of u ervoor kiest om de kurkvloer zelf te installeren of om het door een professional te laten doen. Het inhuren van een professional kan duurder zijn, maar kan wel zorgen voor een beter resultaat. De oppervlakte die u wilt bedekken met kurk is ook van invloed op de totale kosten, hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de kosten.  

Tot slot kunnen de kosten van een kurkvloer ook worden beïnvloed door het patroon en het ontwerp. Sommige patronen en ontwerpen kunnen duurder zijn dan andere, afhankelijk van de complexiteit en de kwaliteit van het patroon of ontwerp. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van een kurkvloer, zodat u een product kunt vinden dat past bij uw budget en behoeften. 

Hoe lang kun je doen met een kurkvloer?

Over het algemeen gaat een kurkvloer zo'n 25-30 jaar mee, afhankelijk van meerdere elementen zoals de kwaliteit van de kurk, de wijze van leggen, onderhoud en slijtage door dagelijks gebruik. Een kurkvloer van hoge kwaliteit kan echter veel langer meegaan als deze op de juiste manier wordt gelegd en regelmatig wordt onderhouden. Je kunt de levensduur van een kurkvloer op verschillende manieren verlengen. Om slijtage te verminderen en beschadiging te voorkomen is het zeer belangrijk of de vloer frequent schoon te maken. Regelmatig schoonmaken helpt bij het verwijderen van stof, vuil en zand dat de dop kan beschadigen, en voorkomt ook dat vlekken en ander vuil zich op het materiaal nestelen.   

Waarom kurk beter is dan laminaat?

Een kurkvloer heeft een isolerende werking, waardoor hij geluid absorbeert en de temperatuur in huis goed op peil houdt. Kurkvloeren zijn ook ideaal voor kleine kinderen en mensen die slecht ter been zijn. Het voorkomt vallen beter dan laminaat, parket en PVC vloeren. Kurkvloeren zijn ook gemakkelijk te onderhouden. De vloeren van kurk die worden verkocht zijn vaak al behandeld met een vuilafstotende en UV-laag. Het is geweldig voor mensen met allergieën of gevoelige luchtwegen. 

Kurkvloer leggen 

Als je handig bent en ervaring hebt met het leggen van vloeren, kun je ervoor kiezen om je eigen kurkvloer te leggen. Als je echter geen ervaring hebt, kan de kurkvloer ook door ons laten leggen zodat je verzekerd bent van het beste resultaat. Een ervaren vakman kan ervoor zorgen dat de vloer vlak en recht wordt gelegd en dat er geen luchtbellen of andere problemen ontstaan. Laat uw vloer door ons leggen en geniet jarenlang zorgeloos van een prachtige kurkvloer. We kunnen uw nieuwe kurkvloer op 2 manieren leveren en leggen. Het volledig verlijmen van 100% kurktegels op een droge en vlakke ondergrond en voorzien van een laklaag óf een 'zwevende' kurkvloer met kliksysteem en een vernis- of vinyl laag 

Kurkvloer onderhouden 

Een kurkvloer is een duurzame en milieuvriendelijke vloerbedekking die relatief eenvoudig te onderhouden is. Regelmatig stofzuigen of vegen is belangrijk om vuil en stof te verwijderen en slijtage te voorkomen. Het is ook raadzaam om de vloer regelmatig te dweilen met een vochtige doek of mop en een mild reinigingsmiddel. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en gebruik altijd een zachte doek of borstel om krassen te voorkomen. Plaats viltjes onder meubels om krassen te voorkomen en vermijd het gebruik van rubberen matten, omdat deze vlekken kunnen achterlaten op de vloer. Met deze eenvoudige stappen kun je jarenlang plezier hebben van je kurkvloer. 

Kurkvloer kopen bij Naturo vloeren in Groningen? 

Wilt u een vloer van kurk? Naturo Vloeren heeft jarenlange ervaring met kurkvloeren. Laat u zich goed informeren bij Naturo vloeren in Groningen. Heeft u interesse in een Naturo kurkvloer en wilt u daar graag meer over weten? Naast kurkvloeren kan je bij Naturo Vloeren ook terecht voor BetonDesignparketvloeren, laminaat, PVC of visgraatvloer.  Kom dan eens langs bij ons in de winkel Naturo Vloeren Groningen, of neem contact met ons op.  

Stel uw vraag aan Naturo Vloeren

Wij streven er altijd naar om binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

 

 

naturo icon