Een houten parketvloer kopen? Naturo Vloeren 

Of u een nieuwe vloer voor uw nieuwbouwwoning of juist voor een opgeknapte jaren 30 woning zoekt, een parketvloer past in nagenoeg elk interieur mede hierdoor is parket is een veel gekozen vloersoort. Met een parketvloer geef je een ruimte een warme, natuurlijke uitstraling mee. Daarbij kan je met goed onderhoud jarenlang genieten van een parketvloer.

Voor parket kunt u kiezen uit diverse houtsoorten. Houtsoorten verschillen niet alleen in hardheid van elkaar, maar ook in kleur. Dit laatste aspect is voor de uiteindelijke vloerkeuze vaak doorslaggevend. Welke kleur past het best in uw interieur?

In onze showroom in Groningen vindt u diverse merken houten parketvloeren:

 

Een houten parketvloer maakt het helemaal af

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een parket. De warme gloed van een houten parketvloer verovert het hart en alle praktische voordelen het verstand. Voor ieder huis en elke smaak is er wel een variatie die past.

Parketvloer van hoge kwaliteit en toepasbaar voor vloerverwarming

Wanneer u hoge eisen stelt aan stijl en kwaliteit is het zeker de moeite waard om in onze showroom onze zeer uitgebreide collectie parket te komen bewonderen. Ook het plaatsen van hout op vloerverwarming is zeker mogelijk met meerdere opties die toe te passen zijn in overleg.

Wat zegt de vakman over een houten parketvloer?

Parket heeft karakter. Het is een tijdloos mooie vloer waarvan de natuurlijke kleuren en het lijnenspel blijven boeien. Tijdig onderhoud vermindert slijtage en houdt de  houten parketvloer jaren mooi. Voor nu en voor later zijn deze kwaliteiten de waarborg voor meer woongenot.

Onze leveranciers hebben zich gespecialiseerd in kwaliteitsvloeren en leveren uitsluitend houten parketvloeren van uitmuntende kwaliteit. Zij werken met een selectie uit de beste houtsoorten en prepareren die onder optimale condities voor een perfect legresultaat en een probleemloos lang leven. Wanneer u kiest voor de onmiskenbare kwaliteit en stijl van een schitterende houten parketvloer, dan zijn wij uw leverancier. Uiteraard bent u ook voor andere typen vloeren bij ons aan het juiste adres.

Wat is parket? 

Een parketvloer is een houten vloer die vaak uit verschillende lagen bestaat. De toplaag van parket van massief hout, de onderlagen zijn van Mutiplex of andere houtsoorten. Door de massiefhouten uitstraling van een parketvloer creëer je een warm en karaktervolle sfeer in huis. Net als laminaat is parket in verschillende systemen te leggen. Zo ook in blokpatroon en visgraat, wat momenteel enorm populair is. De vloer is af te werken met of olie om zo de vloer een andere uitstraling mee te geven. Er bestaan verschillende soorten parket, de twee bekendste soorten parket zijn:

lamelparket

Lamelparket is een parketsoort die bestaat uit verschillende lagen waarbij de toplaag van massief hout samengeperst met één of meerdere onderlagen vaak bestaand uit multiplex. Het voordeel van een lamelparketvloer is dat de onderlaag ervoor zorgt dat de massief houten vloer minder kan werken. Vanaf de bovenzijde zie je het verschil tussen lamelparket en massief parket niet, maar qua kosten kan het wel flink schelen.

Massief parket

In tegenstelling tot lamelparket bestaat massief parket volledig uit één stuk massief hout en is heirdoor net even iets luxer. Een parketvloer van massief hout heeft een warme, luxe uitstraling. Het nadeel van massief hout is dat het door vocht kan gaan werken en er kieren en krommingen ontstaan

Voordelen parketvloer

Twijfel je of je een parketvloer kopen moet of niet? Wij vertellen je graag de voordelen van een parketvloer:

Nadelen parketvloer

Behalve voordelen heeft een parketvloer ook nadelen. Zo is het door de werking van het hout, niet raadzaam om een parket in vochtige ruimtes te leggen. Zo voorkom je oneffenheden en kieren.

Nieuw in de showroom: Solidfloor & Hollandse Vloeren collectie

U vindt bij ons in de showroom in Groningen de geheel vernieuwde Solidfloor en Hollandse vloeren collectie. Alvast wat inspiratie op doen voor een nieuwe parketvloer? Bekijk dan ons blog over de vloertrends van dit najaar.

Bekijk vloertrends

 

Stel uw vraag aan Naturo Vloeren

Wij streven er altijd naar om binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

 

 

Onderhoud parketvloer

Wanneer u geen parketvloer koopt, wilt u hier lang van kunnen genieten. Een parketvloer kan wel een leven lang mee. Bij regelmatig en goed onderhoud van de parketvloer, gaat hij tientallen jaren mee. Belangrijk is om regelmatig de vloer te stofzuigen en minimaal één keer in het jaar de parketvloer te reinigen. Hiervoor zijn speciale vloer onderhoudsproducten. Hierdoor verwijdert u vuil die ervoor zorgt dat de vloer beschadigd raakt.

Parketvloer schuren en lakken

Wanneer u naar jaren genoten te hebben van uw parketvloer eens iets anders wilt, hoeft u niet perse de vloer te vervangen, u kunt de parketvloer schuren en lakken waardoor u de vloer een andere uitstraling meegeeft. Zo verwijdert u eventuele krassen en zorgt u voor een nieuwe beschermlaag waarmee de vloer weer jaren vooruit kan en lijkt het net alsof u een nieuwe vloer heeft.

Parketvloer kopen in Groningen doe je bij Naturo Vloeren

Bent u op zoek naar een parketvloer voor uw woning in Groningen? Naturo Vloeren is al jaar en dag gespecialiseerd in verschillende vloersoorten. In onze winkel hebben we altijd een mooi, gevarieerd aanbod parketvloeren die u kunt bekijken. Kom langs in onze showroom en laat u verassen door de schoonheid van parket. Wij adviseren u graag. Bent u benieuwd naar een andere soort vloer? Naast parketvloer kunt u bij ons ook terecht voor onder andere BetonDesign kurk, laminaat en PVC

Veelgestelde vragen over parketvloeren

We snappen dat wanneer u een parketvloer kopen wilt, u eerst op al uw vragen antwoorden wilt, voordat u een parketvloer koopt. Daarom hebben wij voor u alvast een lijst met veelgestelde vragen voor u samengesteld.

Is parketvloer geschikt voor vloerverwarming?

Ja de meeste houten parketvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Houtsoorten als berken en vuren zijn over het algemeen iets minder geschikt voor vloerverwarming door potentieel krimprisico.

Hoe lang gaat een parketvloer mee?

Een parketvloer is heel duurzaam. Bij goed onderhoud kan een parketvloer tientallen jaren mee. Vooral een parketvloer van kwalitatief massief hout gaat lang mee.

Hoe een parketvloer onderhouden?

Goed onderhoud van een parketvloer is belangrijk voor een lange levensduur. Door regelmatig de vloer te stofzuigen zorgt u ervoor dat vuil zoals zandkorrels geen kans krijgt om de vloer te beschadigen. Wij raden u aan de vloer jaarlijks met speciale vloerzeep te reinigen en te voorzien van een olie ter bescherming van de vloer. Een parketvloer schuren helpt bij het verwijderen van krassen en oneffenheden. Kijk hier voor meer informatie over vloeronderhoud.

Wat kost een parketvloer?

Wat een parketvloer kost verschilt per geval. Uiteraard heeft u verschillende keuzemogelijkheden. Zo heeft u de keuze tussen lamelparket en massief parket. Door dat (de bovenlaag van) parket bestaat uit massief hout is het duurder dan laminaat en PVC.

naturo icon