Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming? 

Een vloerverwarming is heerlijk om thuis te hebben. Naast dat het heerlijk voelt aan uw voeten, zorgt dit ook voor een geleidelijke warmte binnen uw huis. Vloerverwarming kunt u ook nog eens geld besparen en het is volledig onzichtbaar. Allerlei voordelen, maar is het wel geschikt voor elke vloer? Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming? Lees snel verder en kom erachter. 

Vloerverwarming bij kurkvloeren 

Kurkvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Wel is het zo dat kurk isolerende eigenschappen heeft en hierdoor de warmte langzamer opneemt. Wilt u een kurkvloer combineren met vloerverwarming? Dan raden we u aan om de vloer verlijmd te leggen. Wanneer de vloer zwevend gelegd wordt, ontstaat er een luchtlaag en deze zorgt er dan voor dat de warmte minder goed doordringt. Houd er daarnaast ook rekening mee dat de ondervloer niet hoger mag worden dan 28°C, monitor daarom goed de temperatuur. Lees meer over onze kurkvloeren.

Lees meer

kurk

Vloerverwarming bij parketvloer 

Parketvloeren zijn ook geschikt in combinatie met vloerverwarming, wel is dit alleen mogelijk met gebruik van speciale constructies en speciale verlijming. Niet alle houtsoorten zijn hiervoor geschikt, dus vraag altijd advies wanneer u een parketvloer wil combineren met vloerverwarming. Een parketvloer die bestaat meerdere lagen hout zijn bijvoorbeeld geschikt, omdat dit veel minder werkt en is minder gevoelig voor luchtvochtigheid. Meer lezen over parketvloeren?

Lees meer

parket

Vloerverwarming bij laminaat 

Laminaatvloeren kunt u ook prima combineren met vloerverwarming, maar let er wel op uit welk hout laminaat bestaat. Hout werkt en kan daarom krimpen of uitzetten. Laminaat dat in combinatie kan met vloerverwarming dient goed warmte te geleiden en niet de warmte tegenhoudt. Daarnaast moet er geen ondervloer nodig zijn, want dit kan ervoor zorg dat warmte verloren gaat. Zorg ervoor dat u laminaat kiest wat speciaal gemaakt is voor de combinatie met vloerverwarming. Benieuwd naar ons assortiment laminaatvloeren?

Lees meer

laminaat

Vloerverwarming bij PVC 

PVC vloeren en vloerverwarming kunt u ook met elkaar combineren, PVC-vloeren geleiden namelijk warmte en laten daardoor warmte goed door. Dit zorgt gelijk voor een geleidelijke warmte in de ruimte waar de vloerverwarming ligt, wat weer een positief effect heeft op de energierekening. U zal ook merken dat het eerder warm is dan bij het gebruik van radiatoren.  

Lees meer

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming

Vloerverwarming is dus geschikt bij parketvloeren, kurkvloeren, laminaatvloeren en PVC-vloeren. Bij sommige vloeren zijn er speciale constructies nodig of speciale materialen die geschikt zijn voor vloerverwarming. Vertel indien u uw nieuwe vloer wilt combineren met vloerverwarming dit er altijd bij. Zo kunnen we u altijd van het beste advies voorzien en u optimaal kunt genieten van uw vloer met vloerverwarming. 

 

 

Stel uw vraag aan Naturo Vloeren

Wij streven er altijd naar om binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

 

 

naturo icon