Welke vloer is geschikt voor een keuken?  

Bent u aan het twijfelen over een vloer voor in uw keuken? Twijfel niet langer, hieronder staat beschreven wat er belangrijke is bij het kiezen van een keukenvloer, welke vloeren geschikt zijn en hoe u die eenvoudig kunt bestellen. Creëer met ons uw droomkeuken.  

Waar moet u op letten bij het kiezen van een keukenvloer? 

De keuken is meestal het centrum van een huis. In de meeste huizen is de keuken centraal in een huis en wordt de keukens volop gebruikt. Daarnaast vormt het vaak ook goede plek om de sfeer van de woning te bepalen. Bij een belangrijke ruimte zoals de keuken is het natuurlijk belangrijk dat de vloeren tegen een stootje kunnen. Bij een keukenvloer is het van belang dat de vloeren makkelijk schoon te houden zijn en ook geschikt zijn voor natte ruimtes. In een keuken kan het namelijk zijn dat er soms water valt van de wasbak of door andere dingen. Ook kan bij het koken vuil op de vloeren ontstaan. De vloer zal dus makkelijk te reinigen moeten zijn. Verder moet de vloer passen bij uw keuken zodat de vloer ook aan uw ontwerp eisen voldoet. De vloer van deze essentiële ruimte moet dus voldoen aan wat eisen.  

 

Geschikte vloeren  

De meeste huishoudens kiezen voor een PVC of vinyl vloer in de keuken. Deze vloeren zijn geluiddempend, ze kunnen tegen water en creëren een warme ondergrond. Ook zijn er veel designs waaruit u kunt kiezen om zo de vloer perfect af te stellen op uw keuken. De pvc-vloeren zijn ook te combineren met vloerverwarming. PVC is zelfs te leggen in een visgraatvorm.  

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een laminaat vloer of een betoonlook vloer. Deze vloeren zijn namelijk erg onderhoudsvriendelijk. Ze zijn makkelijk schoon te houden en zijn slijtvast. Ook van deze vloeren zijn er genoeg uitvoeringen die bij keuken passen.  In een keuken wordt afgeraden om te gaan voor vloerbedekking. Vloerbedekking is niet praktisch als het gaat om keukens. Vuil blijft in deze vloeren hangen en het is niet waterbestendig.  

Vloeren bestellen bij Naturo Vloeren  

Vind u de keuze lastig of wilt u meer informatie over de vloeren? Neem dan contact met ons op. Er staan specialisten klaar bij Naturo Vloeren om uw te ondersteunen bij het creëren van uw droomkeuken. Bij Naturo Vloeren hebben we jarenlange ervaring en een uitgebreid assortiment om uit te kiezen.  

Stel uw vraag aan Naturo Vloeren

Wij streven er altijd naar om binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

 

 

naturo icon