Tips voor het schoonmaken van een PVC vloer  

Na het aanleggen van een pvc-vloer in huis is het belangrijk om je vloer goed te onderhouden zodat het mooi blijft en jarenlang mee kan gaan. Voor het reinigen van een PVC vloer is het goed om te weten dat PVC een type kunststof is dat als basisstof wordt gebruikt voor veel verschillende producten. Het is erg goed om te gebruiken voor intensief gebruik en bevat ook nog eens een beschermende laag zodat de vloer een mooie en matte uitstraling krijgt. Om te zorgen dat jouw vloer mooi blijft zijn hier wat tips voor het schoonmaken van een PVC vloer.  

Wekelijks dweilen 

Om ervoor te zorgen dat je PVC vloer lang mee gaat en goed onderhouden blijft is de eerste tip om het wekelijks te dweilen. Hiervoor kan je het beste lauwwarm water gebruiken. Als je te warm water gebruikt kan dit de beschermlaag van de PVC laag beschadigen en dit wil je uiteraard niet. Ook is het belangrijk dat je de dweil goed uitwringt voor het beginnen van de PVC dweilen. Te veel water is niet goed voor de vloer en heb je een kans dat je waterschade oploopt.  

Pvc schoonmaakmiddel 

Het gebruiken van het juiste schoonmaakmiddel voor je PVC vloer is even belangrijk als het wekelijks dweilen ervan. Zodra je het verkeerde schoonmaakmiddel voor de PVC vloer gebruikt kan dit nadelige gevolgen hebben waardoor de staat van je vloer achteruitgaat. Daarom is het goed om te weten wat je moet gebruiken voor het schoonmaken van je pvc-vloer.  

Vlekken snel verwijderen 

Heb jij wel eens wat laten morsen en geen zin gehad om dat gelijk op te ruimen? Dan is dit jouw gouden tip om dat wel te doen! Vlekken trekken erg snel in een PVC vloer. Dit wil je natuurlijk niet dus het beste is om dit gelijk op te ruimen. Zo voorkom je dat er rare vlekken in de vloer komen en behoud je een mooie uitstraling

Bescherming voor krassen 

Naast dat het belangrijk is om de vlekken snel te verwijderen helpt het regelmatig van stofzuigen en vegen ook heel goed. Korrels en andere viezigheden kunnen krassen achterlaten op je vloer. Door bijvoorbeeld een deurmat neer te leggen weerhoud je ervan dat het meeste vuil binnen kan komen. Zo hoef je ook weer minder schoon te maken! Tenslotte kun je ook viltdoppen onder je stoelpoten plakken om krassen te voorkomen.  

Een gereinigde PVC vloer 

Door het volgen van deze tips zal jouw PVC vloer stralen in het interieur en kan je extra lang genieten van een mooie vloer! Zorg ervoor dat je wekelijks dweilt, bescherming koopt tegen krassen en de juiste middelen in huis hebt voor het reinigen van de PVC vloer. Zo kan je optimaal genieten van een schone vloer door de dagen heen. Weet je niet zeker of je de juiste schoonmaakmiddelen hebt of wil je nog meer weten over het onderhouden van een PVC vloer? Naturo vloeren staat altijd voor je klaar met het beste advies voor alle vragen en wensen. 

Stel uw vraag aan Naturo Vloeren

Wij streven er altijd naar om binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

 

 

naturo icon