Houten vloeren

Wat is nou het verschil tussen al die soorten en maten houtenvloeren?

 

Contact opnemen

De mooiste houtenvloeren bij, Naturo vloeren Groningen

Houtenvloeren zijn er in verschillende soorten en maten. De bekendste houtenvloer is de parket vloer. Maar wat is nou het verschil tussen al die soorten en maten houtenvloeren?

 

 

Houtenvloeren: wat zijn de verschillen?

We zullen het u proberen uit te leggen. Een parketvloer ( ook wel lamelparket genoemd)is een samen gestelde vloer meestal met 3mm toplaagje van massiefhout. De tussen laag bestaat uit vuren houten lamellen, met aan de onder en bovenkant een laagje triplex. Zo vormt zich een stevige stabiele onderlaag, waar de 3 mm massiefhouten toplaag op verlijmd wordt.. Hier zijn veel kleuren soorten en maten in mogelijk. Een parket vloer word in 90 procent van de gevallen in China gemaakt.

Massief houtenvloer. Hier kan ik kort in zijn, het woord zegt het al, het is een massieve plank van een bepaalde houtsoort voorzien van een veer en groef, ook wel pen en gat verbinding genoemd. Een massievevloer wordt vandaag en de dag niet vaak meer verkocht om dat er een tal van vloeren zijn die het beter doen in ons klimaat. Als u hier meer over wilt weten, blijf ons volgen dan komt u het te weten .

Houten vloeren in alle soorten en maten!

Duo/ multiplank is ook een samen gestelde vloer maar anders dan een parketvloer. Hier kunnen de breedte en de lengte, dan ook in variëren omdat dit een erg sterke constructie is. Dit is dan ook de meest verkochte houtenvloer van dit moment!Deze onderlaag bestaat uit een berkenmultiplex onderlaag deze kan variëren tussen de 9 en de 15mm met daarop, een verlijmde toplaag van massief hout.Deze dikte, van de toplaag kan ook variëren tussen de 3 en de 6 mm. Let op!! Er zijn ook duo/ multieplanken in de omloop met een populierenonderlaag, deze zijn een stuk goedkoper, en de kwaliteit is dan ook een stuk minder! Het is dan ook sterk af te raden om deze op vloerverwarming te plaatsen! In tegenstelling tot de berkenmultiplex onderlaag kan dit prima.Het is wel aan te bevelen de dikte van de vloer aan te passen. Zodat u geen rendement verlies krijgt van de vloerverwarming. Dit kan aan de hand van de R-waarden. Iedere vloer die u bij ons aanschaft, of aangeschaft heeft zit een waarde aan vast, dit kunnen wij voor u opvragen!

Tapisvloeren

Dit is ook een samen gestelde vloer. Alleen deze worden ter plaatse voor u samengesteld. Zo kunnen er leuke variaties gemaakt worden denken bijvoorbeeld aan een visgraatvloer of een blokmotief. Wilt u hier meer over weten, blijf ons dan volgen!Voor vragen of meer info over houtenvloeren? Neem dan contact met ons op! Klik hier om in contact met één van onze medewerkers te komen!!

 

 

Stel uw vraag aan Naturo Vloeren

Wij streven er altijd naar om binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

 

 

naturo icon