Onderhoud kurkvloer

Onderhoud en reiniging van een kurkvloer, hoe werkt dat eigenlijk?

 

Contact opnemen

Onderhoud van uw Kurkvloer

Onderhoud en reiniging van een kurkvloer, hoe werkt dat eigenlijk? Een vraag die wij vaak gesteld krijgen door onze klanten. Want als u eenmaal een prachtige nieuwe kurkvloer in huis hebt, wilt u er natuurlijk ook voor zorgen dat deze vloer mooi blijft. 

Klik hier om direct de juiste onderhoudsproducten te bestellen>>

 

 

Schoonmaken van een kurkvloer

Het schoonmaken van een kurkvloer is erg belangrijk. Zand en ander vuil kan er namelijk voor zorgen dat er krassen in uw kurkvloer komen. En krassen, die wil natuurlijk niemand! Daarom is het belangrijk om dagelijks stof en vuil te verwijderen met een wisser of stofzuiger (met borstel). 

Daarnaast zijn er nog een aantal zaken waarmee u beschadigingen kunt voorkomen:

Onderhoud van een kurkvloer met laklaag

Een kurkvloer wordt bij het plaatsen vrijwel altijd behandeld met meerdere lagen lak. De lak die voor de afwerking gebruikt wordt is er in verschillende glansgradaties. In de meeste gevallen is dit een glanzende lak maar wij zien ook steeds vaker dat de keuze gemaakt wordt voor een matte lak.

Zo'n gelakte kurk vloer dient zo’n één keer per jaar behandeld te worden met een matte of zijdeglans polish die geschikt is voor kurkvloeren. Houd er rekening mee dat slijtgevoelige plaatsen zoals als looppaden en schuifplekken vaker dan één keer per jaar behandeld moeten worden met polish.

Na verloop van tijd kan het zijn dat de kurkvloer meer vuil lijkt aan te trekken dan u gewend bent en dat de vloer vlekkerig wordt. In dit geval is de vloer te vaak gepolished. U dient de polish lagen te verwijderen met een zogenaamde remover (stripper).  Door het gebruik van de remover worden de polish lagen verwijdert. Vervolgens dient u een nieuwe laag polish aan te brengen. 

Onderhoudsproducten voor uw kurkvloer

Wij bieden een 3-tal onderhoudsproducten aan van Rigostep, namelijk de Floor Polish, Clean en Strip. Door samenhang van deze 3 producten kunt u uw vloer perfect onderhouden zodat deze in de huidige staat blijft. Deze producten hebben wij te alle tijde op voorraad.

Onderhoudsproducten voor uw kurkvloer kopen

De onderhoudsproducten voor uw kurkvloer kunt u dus bij ons gewoon bestellen. Klik op de bestelknop onder de producten en vul het formulier in. Dan nemen wij contact met u op over de levering.

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
RIGOSTEP STRIP
RIGOSTEP STRIP

VERWIJDERT OUDE POLISHLAGEN

Krachtig reinigingsmiddel voor het periodiek verwijderen van vuil geworden RigoStep FLOOR POLISH. RigoStep STRIP breekt de polish lagen af en maakt ze oplosbaar in water. Het verwijderen van polish is noodzakelijk na 2 a 3 polish-behandelingen om de opbouw van een te dikke polishlaag te voorkomen. Bovendien moet de vloer voorafgaand aan de overlakbeurt van alle vet, vuil en polish ontdaan worden met RigoStep STRIP. Schenk speciaal aandacht aan de randen langs de plinten en aan de hoeken. De polish wordt daar niet ‘weg gelopen’.

  • Verwijder stof en los vuil met stofzuiger, wisser of veger.
  • Voeg, al naar gelang de vervuiling, 1 liter STRIP toe aan 5-10 liter warm water.
  • De vloer lichtvochtig (nooit drijfnat!) schrobben met b.v. een scrubby of met een boenmachine met dunne blauwe pad.
  • Laat een kwartier inwerken en verwijder het opgeloste vuil met een dweil of – beter een waterzuiger.
  • De dweil/mop geregeld uitspoelen en uitwringen.
  • Bij sterk verontreinigde vloeren en bij kurkvloeren met veel reliëf het ‘strippen’ één tot twee keer herhalen.
  • Na behandeling van de vloer minimaal 8 uur laten drogen alvorens nieuwe FLOOR POLISH aan te brengen. 

Rigostep Strip Bestellen

Gebruik van de onderhoudsproducten

Voor het gebruik van de onderhoudsproducten hebben wij een stappenplan voor u uitgeschreven. Zo weet u precies hoe u de onderhoudsproducten moet gebruiken en welke stappen u moet doorlopen in het onderhoud. Bekijk het stappenplan door op de knop hieronder te klikken.

Stappenplan kurkvloer overlakken

 

 

Stel uw vraag aan Naturo Vloeren

Wij streven er altijd naar om binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

 

 

naturo icon