Onderhoud houtenvloer

Elk vloertype vraagt om een andere aanpak en daarom hebben wij verschillende producten

 

Contact opnemen

Hoe onderhoud ik een houten (parket) vloer?

U heeft een aantal jaren geleden een nieuwe houten vloer laten leggen, of een vloer laten renoveren. De aanschaf of renovatie van deze vloer was vrij fors en u wilt toch wel dat uw vloer nog jaren mee gaat. Om de perfecte service te garanderen biedt Naturo vloeren ook onderhoudsproducten voor uw vloer aan. Elk vloertype vraagt om een andere aanpak en daarom hebben wij verschillende producten.

Aquamarijn Clien-Z Vloerzeep
Aquamarijn Clien-Z Vloerzeep

Aquamarijn Clien-Z

Aquamarijn Clien-Z Vloerzeep is een voedend dweilmiddel welke bij uitstek geschikt is voor het vochtig reinigen van een met olie behandelde vloer. De vloerzeep Clien-Z bevat kokosolie voor extra bescherming.

Na elke behandeling blijft op de ondergrond een dun beschermende en voedende laag achter. De vloerzeep is 100% afbreekbaar.

Inhoud

1 Liter

Hoe gebruik je de vloerzeep Aquamarijn Clien-Z?

Voor u begint met het reinigen van uw vloer of uw meubel verwijdert u eerst stof en los vuil met een stofzuiger, wisser of veger. Zodra de stof en het losse vuil verwijderd is voegt u een kopje Clien-Z vloerzeep (ca. 50 ml) toe aan 5 liter warm water.

Voor lichte of witte gekleurde houtsoorten is het verstandig om de witte Clien-Z eerst (voor lichte of wit gekleurde houtsoorten) goed op te schudden. Gebruik twee emmers: één met sop en één met schoon water om de dweil of mop uit te spoelen.

De vloer of het oppervlak van de meubel lichtvochtig (nooit drijfnat!) reinigen en de dweil of mop geregeld uitspoelen en uitwringen. Niet nadweilen. Gebruik bij elke vochtige reiniging Clien-Z in het schoonmaakwater en geen andere reinigingsproducten.

Als u reinigt met een ander product wordt de zeepfilm van Aquamarijn Clien-Z aangetast.

Bestellen

De aquamarijn Clien-Z Vloerzeep hebben wij in veel gevallen op voorraad. Neem contact met ons op om de vloerzeep te bestellen.

 

 

De afwerking is belangrijk bij het bepalen van het juiste onderhoud

Voor het onderhoud van uw parketvloer of houten vloer de afwerking van uw vloer van groot belang. Op basis van deze afwerking bepalen wij namelijk welk onderhoudsmiddel u nodig heeft om uw parketvloer of houten vloer mooi schoon te maken en te houden. Het is namelijk een groot  groot verschil of u nu een gelakte vloer heeft, een vloer in de (hardwax)olie of een wasvloer. 

Algemene onderhoudstips voor houten vloeren

Voor alle soorten vloerafwerking is het belangrijk om dagelijks, stof en vuil verwijderen met een stofdoek (swiper) of stofzuiger (met borstel).Daarnaast adviseren wij om periodiek onderhoudsproducten aan te brengen op slijtplekken zoals looppaden, de eethoek en de keuken. Meer over deze onderhoudsproducten verder op deze pagina.

Zorg daarnaast voor:

Onderhoud voor met olie behandelde houten vloeren

Het onderhoud van een met olie behandelde houten (parket) vloer is een vak apart. Wij hebben voor u een stappenplan gemaakt waar u alles leest over het onderhoud van uw olievloer met de producten van aquamarijn.

Onderhoudswijzer oIievloer

Of klik hier om de onderhoudswijzer als pdf te downloaden

Onderhoud voor met olie behandelde houten vloeren met Woca

Naast aquamarijn hebben wij in onze winkel ook onderhoudsmiddelen van Woca. De onderhoudsmiddelen variëren van zeepproducten tot vlekken verwijderaars. Klik op de afbeelding om alle producten van Woca te bekijken.

Onderhoud voor met hard-wax behandelde houten (parket) vloeren

Naast de dagelijkse onderhoud welke voor elke houten vloer geldt, kunt u een vloer behandeld met hardwax-olie ook gewoo dweilen. Dit dient te gebeuren met een goed uitgewrongen dweil.  Daarnaast dient u twee tot drie keer per jaar een onderhoudsolie aan te brengen. 

 

 

Stel uw vraag aan Naturo Vloeren

Wij streven ernaar altijd binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

 

 

naturo icon