Skylt lakskylt jerrycan

Een mooie houten vloer is een flinke investering. Hier wilt u uiteraard meerdere jaren van kunnen genieten. U ontkomt er daarom niet aan om na een aantal jaren gebruikersplekken en kleine beschadigingen te herstellen. Met Skylt Lak van Rigostep zorgt u ervoor dat uw vloer er weer zo goed als nieuw uitziet en beschermt u op een duurzame manier uw vloer zodat u er nog jarenlang plezier van heeft.

Wat is lak? 

Lak is een verfsoort en geeft u houten vloer een beschermlaag. Vaak wordt hier doorzichtige, blanke lak voor gebruikt. Lak zorgt voor een dekkende laag over het hout. Er zijn veel verschillende soorten lak. Lak verdunt met terpentine en lak verdunt met water. Lak verdunt met water, ook wel bekend als watergedragen, heeft als voordeel dat het geurleus is, niet verkleurt en niet schadelijk is voor het milieu. Tegenwoordig zijn veel watergedragen lakken net zo sterk als lak op basis van terpentine.

Waarom lak?

Er zijn meerdere redenen om uw vloer te lakken. Zo worden oneffenheden geminimaliseerd en zorgt lak voor een bescherming van uw houten vloer tegen vocht en beschadigingen. Dit zorgt voor verlenging van de levensduur van uw vloer. Ook kunt u met lak de houten vloer een ander kleur geven. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor hoogglans of matglans.

Waarom Skylt Lak?

RigoStep Skyl Lak is sinds 1938 gevestigd in IJmuiden en is al jarenlang marktleider op het gebied van watergedragen PU lakken voor vloeren. Skylt Lak staat bekent om:

De Skylt Lak is gemaakt op basis van water en dus goed voor het milieu en veroorzaakt geen stankoverlast. 

Skylt Lak aanbrengen  

Skylt Lak aanbrengen op de vloer is arbeidsintensief en kost wat tijd, maar het resultaat mag er wezen en de vloer is daarna weer voor jaren beschermd.  

Voorbereiding 

Eerst dient u de volledige houten vloer te schuren. Let hierbij op uitstekende spijkers. Begin eerst met een schuurpapier met een grove korrel en maak schuinen banen van ongeveer 45 graden voor het beste resultaat. Wanneer de bovenste laag geschuurd is, begint u met een iets fijnere korrel schuurpapier. Schuur nu ook in de lengterichting. Dit proces herhaalt u nogmaals met een nog fijnere korrel schuurpapier.  Voordat u de Skylt Lak kan aanbrengen dient u de vloer alleen nog stofvrij te maken. Doe dit met een lichtvochtige doek of dweil.  

De vloer lakken 

Giet vervolgens de lak in een verfbak en breng de lak met een parketlakroller aan op de vloer. Belangrijk is dat u dit met de nerf meerolt zodat de lak goed inwerkt. Let goed op waar u begint, het is belangrijk dat u na het lakken de vloer minimaal 24 uur laat drogen. Voor een goed resultaat adviseren we drie laklagen, dus dient u dit proces drie keer te herhalen. Schuur hem tussenduur telkens steeds licht op. 

Onderhoud houten vloer na behandeling met Skylt Lak 

Nadat de houten vloer behandeld is met de Skylt lak krijgt de houten vloer in de loop van de tijd veel te voorduren. Het is daarom van belang dat vloer regelmatig onderhoud krijgt. Hier is een speciaal vloer onderhoudsset voor. In dit pakket zit onder andere een reinigend en verzorgend concentraat, een onderhoudswas spray en doekjes. Met een gedetailleerde handleiding wordt uitgelegd hoe is uw vloer het best kunt onderhouden. 

Heeft u Skylt Lak over? 

Heeft u na het lakken van de houten vloer nog een beetje Skylt lak over? Veel mensen gebruiken Skylt lak ook om de tafel of andere houten meubels van een extra laag bescherming te voorzien. Hierdoor verlengt u ook de levensduur van deze meubels. 

Skylt Lak kopen?

Bent u op zoek naar Skylt Lak voor uw houten vloer? Bekijk dan hier het gehele aanbod van onze leverancier en vermeld de gewenste producten in onderstaand contactformulier.

Binnen 24 uur ontvangt u dan een prijsopgave van ons. Uw producten zijn binnen 5 dagen geleverd.

Stel uw vraag aan Naturo Vloeren

Wij streven er altijd naar om binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

 

 

naturo icon